Kommunfullmäktige 24/8-09

Mötet inleddes med Sverigedemokraternas interpellation om rätten till vårdboende. Den interpellationen gav en av kvällens längre debatter och dominerade också HD’s rapportering från fullmäktigemötet. HD-reportern beskriver det hela på ett bra sätt, men envisas med att sätta en missvisande rubrik som kan tolkas som att det var kvinnans situation som debatterades. Individärenden får inte debatteras i fullmäktige, vilket vi var medvetna om från början. Däremot får man ta ett individärende som bakgrund och utifrån det ställa allmänna frågor. Det var så vi gjort.

Svaren från socialnämndsordföranden var i stort sett enligt förväntan och det blev än mer uppenbart att kommunen räds kostnaderna för vårdboenden. Det är sant att dessa boenden handlar om stora summor, men ingen gynnas av beslut där människor nekas rimlig hjälp för sina behov. Dålig publicitet kostar också pengar, även om det är svårt att möta i kronor och ören.

Den andra debatten handlade om kommunens nya pensionspolicy. Där anslöt vi vid voteringen till Socialdemokraternas tilläggsyrkande att inkludera 80-90-100-modellen, som innebär att äldre medarbetare erbjuds att arbeta 80% till 90% lön och med 100% i pensionsersättning. Modellen har provats framgångsrikt i flera kommuner och på flera större företag. Modellens kostnader bedöms i allmänhet uppvägas av intäkter som följer av ökat engagemang och minskad sjukfrånvaro. I Ängelholm blev den dock nedröstad.

HD’s rapportering om
interpellationen
kommunfullmäktigemötet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s